A Covid-19 vírus okozta világjárvány, sok minden más mellett a sportéletet is hónapokra megbénította. Vannak ugyan olyan egyszemélyes sportágak, amelyeknek a versenyeit akár meg is rendezhették volna, de az utazás és egyéb logisztikai, szervezési kihívások ezeket is leállították. A karanténélet az örökmozgó Bessenyei Péter mindennapjait is alapjaiban írta át.

„Az idei bemutatókat mind lemondták, mert a tömegrendezvényeket sehol nem engedélyezték, érthető módon. Szeptemberig minden bemutatómat törölték – kezdte a tavaszi életének az összegzését Besenyei Péter, amikor Rózsa Tamással meglátogattuk őt a gyönyörű otthonában, ahol szívesen beszélt a Safe Laserrel kapcsolatos tapasztalatairól is.

 – Ennek megfelelő önkéntes karanténra rendezkedtünk be Tünde párommal és a négy kutyánkkal. Nem unatkoztunk. Egy lakótelepi lakásba zárva nyilván nagyon nehéz volt elviselni, de szerencsére mi elég nagy területen, a természethez közel élünk. Minden nap akadt munka a házkörül. Nekünk úgy telt el, hogy végül nem maradt időm a műhelyemben rendet rakni, pedig évek óta tervezem.

 

Más profi sportolókhoz hasonlóan volt egyfajta lelassulás, amit nem is bántam igazán. Több időt foglalkozhattunk egymással, a kutyákkal. Több idő jutott filmek összevágására, fotók rendezgetésére, filmnézésre, vagy épp elolvasni néhány könyvet. Ebben az értelemben ez a fajta lelassulás jól is esett. Sokan azt gondolják, hogy nekem nagyon hiányzik a pörgés, nos, egyáltalán nem. Élveztem a kiszámíthatóságot, hogy nem csörgött a telefon éjjel-nappal. Természetesen szomorúan tapasztaltam a járvány negatív hozadékát, ami az egész országra, az egész világra hatással volt. Megtanultam az eddigi életem, a versenyzés alatt, hogyha valami rossz történik, akkor is annak a jó oldalát kell nézni”- magyarázta a bajnok.  

 

 

Budapesttől 30 km-re egy meseszép tó partján üldögélve beszélgettünk. Ha valaki olyan szerencsés, hogy megismerheti Bessenyei Péter otthonát, akkor gyorsan megfogalmazódik benne: a műrepülés koronázatlan királya és párja nem csak szereti a természetet, de tiszteli is és mindkettőjük számára fontos az egészséges élet. A sportolás, a mozgás mindig is része volt a mindennapjainak. Tünde az egészségügyben dolgozik és amióta megismerkedett a Safe Laserrel folyamatosan használja.

 

Egy ismerősöm ajánlotta a Safe Lasert és akkor megkerestem Tamást (Rózsa Tamás a Safe Laser Technológia egyik fejlesztője, a cég ügyvezetője), hogy hallottam a készülék jótékony hatásáról. Azóta gyakorlatilag az életünk része lett ez a csodaeszköz, szinte naponta használjuk. Az igazság, hogy Tünde párom aktívabban és gyakrabban használja. Nekem ritkábban volt rá eddig szükségem, ami egy jó hír, de Tünde nagyon sokat használja kisebb-nagyobb sérülésekre, rándulásokra, fájdalmakra nagyon jó eredménnyel.

 

Szerencsés alkat vagyok, mert nekem soha nincs még rándulásom sem, nagyon laza az izomzatom, a mai napig lemegyek spárgába, a nyakamba rakom a lábam. Síeléskor mindenki bemelegítéssel kezd, én meg egyből nekiugrok a fekete pályának.   

 

Télen elég tartósan szenvedtem egy légcsőhuruttól, akkor használtam a Safe Lasert, naponta rendszeresen kezeltem magam vele. A pozitív változás egyértelműen érzékelhető volt. Annyi jót hallottam már róla, hogy a jövőben én is komolyabban veszem és szisztematikusabban, rendszeresebben fogom használni”- ígérte meg Besenyei Péter mintegy magának és a párjának.