Hány éves kortól használható a Safe Laser ?

 • Újszülött kortól. A használatáról mindenképp egyeztessen kezelőorvosával, vagy Safe Laser szakértőjével. 

 

Szükséges védőszemüveg használata?

 • Nem szükséges, biztonságos a szemre.  

 

Melyik készüléket válasszam?

 • A Safe Laser 150 készülék bőr és bőrfelszínhez közeli panaszok kezelésére ajánlott, hatékonyságát max 3 cm-ig   fejti ki.
 • A Safe Laser 500 készülék bőr, bőrfelszínhez közeli és mozgásszervi betegségek ( pl. húzódás,ficam, teniszkönyk, lumbágó stb ) kezelésére is hatékony. 8 cm mélyen képes kifejteni jótékony hatását.
 • Safe Laser 1800 készülék bőr, bőrfelszínhez közeli és mozgásszervi betegségek ( pl. húzódás,ficam, teniszkönyk, lumbágó stb ) kezelésére is hatékony. 10 cm mélyen képes kifejteni jótékony hatását, és kezelőfelülete 5x nagyobb mint a Safe Laser 500 készüléké.

 

Milyen hosszú és milyen gyakori legyen egy kezelés?

 • Az alkalmazás időtartama a lézer típusától, teljesítményétől függ. (Nagyobb teljesítmény = rövidebb kezelési idő). A kezelések gyakorisága pedig attól függ, hogy milyen típusú, illetve milyen régen áll fenn a betegség.
  Akut
  betegségek kezelése (a betegség a közelmúltban keletkezett): A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3 alkalommal kell alkalmazni. Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető.
  Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett): A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Az első 2 héten 3-4 alkalommal, majd hetente 2-3x a tünetek megszűnéséig vagy jelen-tős csökkenéséig. Krónikus (régóta fennálló) betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart (napok, hetek, hónapok). Az első kezelések után a fájdalom fokozódhat, de ez átmeneti jelenség. Hosszú távú (több hónapos) gyógyulási folyamatoknál (pl. fekélyes sebek) 2-3 hétig a mindennapos kúra-szerű kezelés javasolt és utána át lehet térni a ritkább 2 naponkénti alkalmazásra. A sűrűbb vagy hosszabb ideig tartó kezelések nem feltétlenül gyorsítják a gyógyulást, mert van egy olyan biológiai határ, melynek elérése után besu-gárzással nem lehet tovább stimulálni a sejteket! Az orrnyílás (illetve a fül) bevilágításával gyógyuló betegségek kezelése: Ez esetben a folyamatos mindennapos használat javasolt. Világítson külön-külön mindkét orrlyukba (ill. fülbe) 3-5 percig. (a lézer típusától függően)

 

Használhatom a “lágy-lézer” fényterápiát, ha más gyógykezelés alatt állok?

 • A lézeres kezelés más gyógyszerekkel és terápiákkal jól kombinálható. Hatására a krónikusan szedett gyógyszerek mennyisége csökkenthető (vagy el is hagyhatók). Természetesen csak az orvosi teszteredmények javulását követően az orvossal történt egyeztetés után! A lézer kezelés más alkalmazott terápiák mellékhatásait csökkentheti. (pl. allergizálódás, gyógyszer mellékhatások…..)

 

Milyen kellemetlen tünetek léphetnek fel az orrnyálkahártya besugárzása során?

 • A lágy-lézer kezelésnek semmilyen ismert káros mellékhatása nincsen, de néha az alábbi tünetek valamelyike előfordulhat:  
 • a / Száj és orr kiszáradása: az orrüreg közelében rengeteg vegetatív ideg-végződés található; egyes páciensek érzékenyen reagálnak, ha orrüregükben a szimpatikus idegeket lézerrel sugározzák be, ami az acetilkolin-kiválasztás növekedésével, a mirigyek kiválasztásának csök-kentésével jár. Ezek a tünetek az alkalmazkodás ideje alatt fokozatosan eltűnnek, tehát ilyen eset-ben azt javasoljuk, hogy a kezelés előtt igyanak meg kis mennyiségű meleg vizet.
 • b / Szédülés, nyomásérzet a fejben azért jelentkezhetnek, mert megnő az oxigén- és vérellátás. Az idősek nagy része elégtelenül látja el agyát vérrel, ami az agyérelmeszedés eredménye, tehát ha a mikrocirkuláció folyamatos lesz, a vér és az oxigén mennyisége az agyban hirtelen megnő, ám az agy keményedő artériái nem tudnak időben alkalmazkodni, ezért a fenti tüneteket tapasztalhatjuk. Ezek a tünetek néhány hét után megszűnnek Ilyen esetben a pácienseknek azt javasoljuk, hogy a kezelés során csökkentsék az alkalmazás időtartamát.
 • c / Izzadás és fejfájás: A lézeres besugárzás után a vér oxigénszatu-rációjának mértéke nő, emelkedik a pulzusszám, amit az egészséges emberek rendben viselnek, ám a beteg szívű embereknél esetenként ez gond lehet. Azt ajánljuk, hogy ezek az emberek rövidebb kezelési idejű adaptációs szakasszal kezdjék a kezelést. Ez a tünet az adaptációs időszak után elmúlik, majd fokozatosan növelhetik a kezelés időtartamát.

  

Milyen gyakran használjam a készüléket? 

 • Az adott panasztól függ. A kezelési protokoll megmutatja a pontos kezelési időt és gyakoriságot. Amennyiben további kérdése van, szívesen állunk rendelkezésére.

 

A készüléket hozzá lehet érinteni a kezelt felülethez?

 • Igazán úgy hatékony. Pontonként kezeljük a problémás részt (álljunk meg) , és ne „simogassuk” húzogassuk a készüléket.

 

Nehezen gyógyuló seb esetén hozzáérinthető a bőrfelülethez?

 • A higiénia betartása érdekében az ilyen esetekben lézerfej védő kupakot javasolunk. Ha nincs ilyen otthon, akkor egyszerű eldobható átlátszó fólia is megfelelő.

 

Hogyan tudom megtisztítani a készüléket?

 • A lézerfejet tilos folyó víz alá tenni! Fertőtlenítő kendővel tökéletes tisztítható.

 

Hogyan tudom megtisztítani a kiegészítőket ? 

 • A kiegészítőket lehet folyó víz alatt tisztítani, de minden esetben győződjünk meg arról, hogy teljesen megszárad. Fertőtlenítő kendővel a kiegészítők is tisztíthatók.

 

Kihez fordulhatok, ha kérdésem van ?

 • e-mail : infoEz az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 • telefon: 06 30 090 5600