A lágylézer terápiát több, mint 50 éve használják eredményesen az orvostudományban. Közel 100 kórkép esetén bizonyult hatásosnak, melyet klinikai kutatások és esettanulmányok támasztanak alá.

Az infravörös (808nm-es) lézerek fénye mélyebb rétegekben nyelődik el (biológiai hatásuk akár 8-10 cm mélységben is érvényesül), így kiválóan használhatók mozgásszervi betegségek terápiájában is, ahol a fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentőhatásnak van jelentősége és gyorsítják az izmok, inak, ízületek gyógyulását.

 


Felhasználás:

Túlerőltetésre létrejövő kórképek: 


Degeneraiv elváltozások:

  • Ízület kopás, porckopás (arthrosis) - (Az SL150 csak kisízületek kezelésére alkalmas!)
  • Gerincoszlop betegségeinél fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés (pl. lumbágó)
  • Izombetegségek: pl. izomfájdalom, ízület mozgásbeszűkülés (kontraktúra)
  • Reumatikus fájdalmak
  • Ízületi gyulladások (arthritis)

 

A mozgásszervi betegségek a test különböző pontjain, illetve több ízületben okozhatnak problémákat, fájdalmakat. Mozgásszervi fájdalmaknál sokszor nem a probléma forrásánál érezzük a fájdalmat, hanem más területre, pl. ízületbe sugárzik ki. A hatékony fájdalomcsillapítás érdekében célszerű nem csak a fájdalmas terület, hanem a “kisugárzó fájdalompontok - trigger pontok - megkeresése és kezelése is.

 

 

Kezelés:

A Safe Laser 500 Infrát betegségtől függően 2-5 percig kell alkalmazni egy pontban. A kezelések gyakorisága pedig attól függ, hogy milyen típusú, illetve milyen régen áll fenn a betegség.

 

Akut betegségek kezelése (a betegség a közelmúltban keletkezett):

  • A kezelést 1-2 hétig naponta, majd a tünetek megszűnéséig heti 3 alkalommal kell alkalmazni. Már az első kezelés alatt vagy 1 napon belül javulás észlelhető.

Krónikus (elhúzódó) betegségek kezelése (6-8 hétnél régebben keletkezett):

  • A hosszabb ideje fennálló betegségeket ritkábban kell kezelni. Az első 2 héten 3-4 alkalommal, majd hetente 2-3x a tünetek megszűnéséig vagy jelentős csökkenéséig.
  • Krónikus betegségeknél a gyógyulás természetesen hosszabb ideig tart (napok, hetek, hónapok). Az első kezelések után a fájdalom fokozódhat (kezelési reakció), de ez átmeneti jelenség, néhány kezelés után fokozatosan megszűnik.
  • Hosszú távú (több hónapos) gyógyulási folyamatoknál 2-3 hétig a mindennapos kúra-szerű kezelés javasolt és utána át lehet térni a ritkább 2 naponkénti alkalmazásra.
  • A sűrűbb vagy hosszabb ideig tartó kezelések nem feltétlenül gyorsítják a gyógyulást, mert van egy olyan biológiai határ, melynek elérése után besugárzással nem lehet tovább stimulálni a sejteket!

 

A traumás sérülések gyógyulási idejét a lágylézer terápia lerövidítik! Műtétek után használja napi 1-2x a lézert a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Csonttörések esetében a begipszelt végtagon a gipszre “kis ablakot” szoktak vágatni, így a közvetlen lézeres bevilágítás intenzíven segíti a csontosodási folyamatokat.