1.Talp: A talp trigger pontjai a talpboltozat mentén találhatók, különösen az ív és a sarok közötti területen. Ezek a pontok általában a lábfej fájdalmával, a sarokfájdalommal és a fasciitis plantar esetében okoznak fájdalmat.

2. Achilles-ín: A lábszár hátsó részén, az Achilles-ín közelében található trigger pontok fájdalmat okozhatnak az Achilles-ínban és a bokában. A fájdalom különösen akkor jelentkezhet, ha az Achilles-ín megerőltetésével járó tevékenységet végzik.

3. Boka: A boka külső oldalán található trigger pontok a bokafájdalmat és a bokasérüléseket okozhatják.

4. Lábszár: A lábszár belsejében található trigger pontok a sípcsont szindróma vagy a shin splints tüneteit okozhatják, amelyek fájdalmat okoznak a lábszár belső oldalán.

5. Hátulsó comb: A hátulsó comb trigger pontjai fájdalmat okozhatnak a farizomban és a hátsó combban. Ezek a pontok gyakran a hosszú ülő helyzetből eredő feszültséggel és a túlzott testmozgással kapcsolatosak.

6. Lábujjak: A lábujjak között található trigger pontok fájdalmat okozhatnak a lábujjakban és a lábujjak közötti területen. Ezek a pontok általában akkor alakulnak ki, amikor a lábujjak túl szorosan vannak egymáshoz szorítva, például magas sarkú cipőben vagy túl szűk cipőben viselve.

Fontos megjegyezni, hogy a trigger pontok fájdalma és kellemetlensége gyakran más testrészekbe is kisugározhat. Ha rendszeres vagy erős fájdalmat tapasztal a lábakban vagy más testrészeken, akkor érdemes lehet szakemberrel konzultálni a kezelés lehetőségeiről!