Este 6, de cégünknél senki sem siet haza, mert tudjuk, hogy Pokorny Lia jön ma hozzánk. Mikor Lia megérkezik, akkora ölelést kapunk, mintha ősidők óta barátok lennénk. Energiái bejárják a szobát, hangja hallatán azt érezzük, hogy akármeddig el tudnánk hallgatni, bármiről is mesél.
 

 

Köszönjük Lia, hogy a nyári rohanásban szánsz ránk egy kis időt! Tudjuk Rólad, hogy nyáron is megállás nélkül színpadról-forgatásra rohansz. És ha már a rohangálásról beszélünk, akkor úgy tudom, hogy Te is beletartozol az oly sok embert érintő „porckopásos”-ok csoportjába. Mesélsz nekünk erről?

Sajnos a térdproblémám 25 évvel ezelőtt kezdődött, ekkor műtötték mindkét térdemet és azt gondoltam, hogy ezzel le is tudtam ezt.  De rá kellett jönnöm, sajnos ez nem így működik. Mindig is sokat túráztam, mozogtam, sportoltam, csak nem koncentráltan és tudatosan odafigyelve a lábaimra.

Milyen módon befolyásolta ez a mindennapjaidat?

Mivel Én tényleg mindig azt hiszem, hogy átmegyek a falon is annyi energiám van, ezért leginkább nem vettem róla tudomást, de a fájdalmat folyamatosan éreztem lépcsőzésnél, túrázásnál. Amikor fokozatosan terhelődik a térd és mindig egy picit több a fájdalom, akkor sajnos az ember ehhez hozzá tud szokni.

Az egyik térdedet végül újból megműtötték. Mi történt?

Egy szép tavaszi napon egy előadás előtt keresztbe raktam a lábam, ami reccsent egyet a térdkalácsom mellett és éreztem, hogy nagy a baj.  Nagyon nehéz volt végigjátszanom az előadást, és innentől kezdve se kinyújtani, se behajlítani nem tudtam a térdem. Rögtön utána elmentem orvoshoz, aki porcszakadást diagnosztizált és azonnali operációt javasolt.

Hogy sikerült ez a beavatkozás?

Azt gondoltam, hogy most is minden ugyanúgy fog történni, mint először, és műtét után azonnal futni fogok, de most nem így történt. Az ízületi gyulladás makacsul ragaszkodott a műtött lábamhoz, akárhogy próbálkoztunk gyógyszerrel, krémmel, nem akart elmúlni.

Milyen más módszerekkel próbálkoztál?

Jártam gyógytornára, fascia kezelésre, és szerencsére rövid időn belül megkaptam az első Safe Laserem!

Honnan hallottál először a Safe Laser készülékről?

Az ortopéd orvosom saját tapasztalatai alapján ajánlotta a Safe Laser lágylézer terápiát. Tőle hallottam arról, hogy ezzel otthon is nagyon hatékonyan kezelhetem magam, ami gyorsítja a gyógyulást!

Hogyan kezdted el használni a készüléket? 

Orvosom útmutatásai alapján naponta kétszer végig kezeltem az adott pontokat a lábamon kezdetben az SL500-as, majd később a nagyobb teljesítményű SL1800-aslézerrel.

Mit tapasztaltál az első néhány hétben a Safe Laser használata során?

Az első hét után már érezhető volt a fájdalom csökkenése. Ami kívülről is észrevehető volt, hogy a vizesedés elkezdett lemenni a lábamról és hogy könnyebben lépcsőzöm.

Hogyan hatott a Safe Laser a mindennapi életedre?

Igazából függő lettem! Azon kaptam magam, hogy olyan jól esik minden alkalom, és érezhető a változás, hogy alig várom, hogy este elővegyem a kis lézerem és végigkezeljem magam.

Említetted, hogy egy fájdalmas csomó is megjelent a talpadon. Kivizsgáltattad, hogy mi okozta ezt?

Olyan volt ez a csomó, mintha egy szúró kavicson állnék. Állandóan fájt. Visszamentem az orvoshoz, aki megállapította, hogy ez egy kötőszöveti szakadás, aminek a kialakulása és a gyógyítása az orvostudomány számára is rejtély, sőt nem is műthető.

Mi volt a megoldás?

Elkezdtem lézerezni és már egy hét után csökkent mind a fájdalom, mind a csomó. 3-4 hét után teljesen eltűnt és azóta sem jött vissza. Elképesztő!

Mit gondolsz, miért érdemes másoknak is kipróbálni a Safe Laser készüléket?

Én olyan dolgokat szeretek kipróbálni, amikkel nem kemikáliákat tömök magamba, mellékhatás mentesek, és a szervezet öngyógyítása által fejti ki a hatásukat. A lézer azért csodálatos, mert először a fájdalmaimat csökkentette, ezért gyógytornán jobban tudtam fejlődni, így gyorsabban gyógyultam. Egész egyszerűen összefoglalva azért jó a lézer, mert használ!

 

Fotó: Mészáros Annamária