A cégcsoportot alapítótagjai

Rózsa Tamás (villamos mérnök és lézerkutató),

Peics Mónika (tanár-lézeroktató)

Dr. Rózsa Károly (lézer fizikus, † 2017).

A Safe Laser Light Orvostechnikai Innovációs Kft. feladata az általános illetve gyógyászati lézerek fejlesztése, gyártása és ezekkel kapcsolatos kutatások.

A Safe Laser Trade Kft. végzi az oktatási, kereskedelmi és marketing tevékenységeket.

Orvosi lágylézereink az 4/2009.(III.17.) EüM rendeletet alapján a II. a orvostechnikai osztályba tartozó orvostechnikai eszközök.

A cégcsoport nagy hangsúlyt fektetett a kutatás-fejlesztésre, ennek köszönhetően több szabadalommal rendelkezik az optika, a lézerek és a fényterápiával kapcsolatban.

A cégcsoport az MSZ EN ISO 13485:2012 szabvány és a 4/2009. (III.17) EüM rendeletben meghatározott minőségirányítási rendszerrel rendelkezik.

Dr. Rózsa Károly (az MTA Doktora) 1963 óta foglalkozott lézerek kutatásával, fejlesztésével. Számos gázlézer konstrukcióról szóló szabadalom tulajdonosa. Vendégprofesszorként lézerekkel kapcsolatos kutatásokat végzett az USA négy különböző egyetemén, Kanadában, Ausztráliában, Japánban, Ausztriában és a hajdani Szovjetunióban.

Nevéhez fűződik az első sikeres polárlámpás gyógyító kezelés (Dr. Csizmadia Katalin felügyelete mellett), amely elvezetett a későbbi polarizált fényű lámpák szabadalmához (Evolite → Bioptron lámpa).

A 2012-es “Safe Laser Light” (biztonságos lézer fény) szabadalmunkkal egy új fejezetet nyitottunk meg a lézerek történetében. A szabadalmunkban leírt optikai elrendezés lehetővé tette, hogy viszonylag nagy teljesítményű (30mW-500mW) lézereket is biztonságosan, szemre veszélytelenül lehessen használni, így jelentősen kibővült a lézereket felhasználók köre.

A “Safe Laser Light” technológiával erősebb, hatékonyabb ezzel egyidejűleg biztonságosabb lézereket tudunk az orvosok és a lakosság kezébe adni.

Lézereink fejlesztésében szorosan együttműködünk a különböző orvosi szakterületek kiemelkedő szakembereivel és közösen alakítjuk ki a mind műszakilag, mind orvosilag, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, hatékony és biztonságos berendezéseket.

 

Vízió, jövőkép
 
•Kutatásaink, fejlesztéseink eredményei segítsék az emberek és állatok gyógyulását, gyorsabb és hatékonyabb rehabilitációját

•Legyen a lézer minden család házipatikájának a része

•A lézer rendszeres és tudatos használata hozzájáruljon az emberek életminőségének a javításához
 
 
Misszió, küldetés
 
Megismertessük a lézer széleskörű gyógyító hatását az emberekkel
 
A forradalmi Safe Laser Technológia eredményeként az otthoni, biztonságos lézergyógyítás mindenki számára elérhető legyen
 
A humán orvoslás és az állatgyógyászat területén szélesebb körben elterjedjen a lágylézer